Over ons ...

Bastiaan

Ik ben Bastiaan Spies, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb een zoon  en een dochter. Ik ga te werk op een enthousiasmerende wijze, doel & resultaatgericht. Daar mijn overtuiging is dat een ieder zelf de kracht in zich heeft, stuur ik er naar om de ander zijn kracht te laten ontdekken en of weer terug te vinden.

Ik ben van nature een rustig persoon en kan goed luisteren. Oordeel loos observeren en communiceren, vind ik heel belangrijk. De relatie met de kinderen en jongeren voor mij is belangrijk en het lukt mij om met de meeste kinderen en jongeren een vertrouwensband op te bouwen. Vanuit deze band kan ik het kind en de jongere helpen om zijn eigen krachten te (her) ontdekken. Ik zie ieder kind en jongere als een uniek individu, met evenveel rechten als een ander. Ik beschouw de relatie als gelijkwaardig waarin de relatie zo is opgebouwd, dat we allebei van elkaar kunnen leren.


Carina

Ik ben Carina Spies de Munnik, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.  Tijdens mijn vierjarige opleiding bij de “Nagy” academie ben ik opgeleid tot contextueel therapeut.

Graag leer ik de mens tegenover mij kennen. Ik ben benieuwd wat er achter bepaald gedrag ligt, of wat ervoor ligt om bepaald gedrag niet te laten zien. Door mijn eigen achtergrond ligt mijn kracht in non verbale communicatie. Daarnaast merk ik, door mijn jarenlange ervaring in de zorg en mijn houding hierin dat mensen zich snel op hun gemak voelen en door mijn eigen context, versterkt door mijn opleiding, ligt er een grote kracht in mijn meerzijdig gerichte houding en meerzijdige gerichte partijdigheid tijdens de gesprekken.


Melody

Ik ben Melody Pippel, getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Na10 jaar voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs, merkte ik dat ik mij vooral aangetrokken voelde tot de kinderen die extra hulp nodig hadden. Ik wilde graag de diepte in om hen te helpen weer lekkerder in hun vel te zitten, maar met een klas van 30 was dit niet haalbaar. Ik ben toen de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut gaan doen.

Met mijn creatieve en enthousiaste karakter ga ik met zowel het kind als de ouders op zoek naar de krachten en kwaliteiten van het kind. Hiervandaan onderzoeken we hoe deze ingezet kunnen worden om gedrag of
denkpatronen te veranderen. Zelfvertrouwen in het eigen kunnen is hierbij mijn uitgangspunt. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken en met veel diverse materialen om zo goed mogelijk op het kind en zijn
omgeving aan te sluiten. Een goede vertrouwensband en een open communicatie is waar ik naar streef.


Miluska

Ik ben Miluska, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Samen met mijn man en kinderen woon ik alweer 10 jaar in het mooie Lelystad. Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd en ben op dit moment bezig om mij te specialiseren in het systemisch/contextueel werken. Ik heb diverse functies gehad en werkervaring opgedaan binnen defensie, jeugdhulp en de verstandelijke gehandicaptenzorg. Ik houd van diversiteit binnen mijn werk, ben creatief, denk oplossingsgericht en leer graag van een ander.
Als persoon vind ik het belangrijk om aan te sluiten bij degene die tegenover mij zit en een hulpvraag heeft. Ik luister, observeer en benoem zonder oordeel wat ik zie of hoor. Ik sta graag naast je in het proces van het inzicht krijgen van hetgeen waar je tegenaan loopt en de ontstaansgeschiedenis hiervan. Deze inzichten kunnen leiden tot het maken van nieuwe keuzes, die je in vrijheid kan en mag nemen, zonder dat het ten koste gaat van jou en de relaties in jouw leven. 


Simone

Ik ben Simone Rijnhart, ik ben getrouwd en moeder van 1 zoon. Sinds 2002 ben ik werkzaam binnen de zorg. Binnen de zorg ben ik in diverse functies werkzaam geweest, van kraamzorg tot aan de tbs en van verzorgende tot aan administratief medewerkster. Toch merkte ik dat mijn hart toch echt binnen de jeugdzorg ligt. Namelijk het begeleiden en coachen van gezinnen en kinderen die een extra ondersteuning nodig hebben. In september 2021 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik bij praktijk Valida gaan werken.
Ik ben een nuchtere, open, enthousiast en nieuwsgierig persoon. Ik kijk graag samen met de gezinnen naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Dit doe ik voornamelijk door de krachten van het gezin te onderzoeken. Ik vind het belangrijk om door middel van open communicatie een vertrouwensband met het gezin te creëren zodat de samenwerking prettig ervaren wordt. 


Astrid

Ik ben Astrid Wessels, woon in Zeewolde en werk op het secretariaat van Praktijk Valida. Na het voortgezet onderwijs heb ik me aangemeld voor de opleiding voor Geriatrisch verpleegkundige, maar helaas uitgeloot. Toen naar de MEAO gegaan. Maar de zorg en medische wereld is me altijd blijven trekken en heb de gezondheidszorg nooit helemaal losgelaten. Ik ben al jaren actief als EHBO’er op evenementen en bij voorkeur bij evenementen voor mensen met een beperking.
Ik heb jarenlang gewerkt in o.a. reclame en marketing en heb na een turbulent en emotioneel jaar het roer volledig omgegooid.
Toen ik de kans kreeg om in de jeugd- en gezinshulpverlening mijn steentje bij te dragen, heb ik geen seconde hoeven na te denken. Dit past bij me. Zorgen voor anderen! Door mijn zorgzame karakter sta ik niet alleen voor mijn collega’s klaar, maar als eerst aanspreekpunt aan de telefoon wil ik vol enthousiasme en empathie onze cliënten ook de zorg en aandacht geven die ze verdienen.


Mariëlle

Ik ben Marielle Meinders, getrouwd en moeder van twee puberzoons. Ik woon en werk in de omgeving van Alkmaar en zal één dag werkzaam zijn bij Praktijk Valida.
Na mijn HBO-opleiding Sociaalpedagogische hulpverlening heb ik op diverse plekken gewerkt binnen de jeugdzorg in zowel de vrijwillige als gedwongen hulpverlening. Ik heb onder andere in de kinder-en jeugdpsychiatrie, de jeugdreclassering en de gezinsvoogdij gewerkt. De laatste jaren werk ik als gezinstherapeut. Door de jaren heen werd me steeds meer duidelijk dat problemen en de oplossingen hiervan niet op zichzelf staan maar altijd in relatie staan met de omgeving. Om hier meer over te weten ben ik de contextuele opleiding gaan volgen bij de Nagy Academie.
Als therapeut zal ik met jullie meekijken naar jullie gezin, naar waar jullie tegenaanlopen en meedenken over waar het misschien een beetje anders kan. Om dit te bereiken vind ik het belangrijk dat ik jullie goed begrijp. Een prettige sfeer waarin iedereen tot zijn recht komt creëren we met elkaar. Humor is voor mij belangrijk, het kan soms helpen om ook de moeilijke dingen te bespreken. Ik ben vasthoudend, rustig en direct. 


Momina

Ik ben Momina Akbar, ik ben moeder van 2 volwassenen en 2 jongere kinderen. Nadat ik 13 jaar voor de bank heb gewerkt, had ik een pauze ingelast zodat ik mij op de opvoeding van mijn kinderen kon focussen. Nu de kinderen oud genoeg zijn, combineer ik de opvoeding met een parttime duo baan als secretarieel medewerker bij Praktijk Valida.


Zomer

Dit is onze hond "Zomer", Zomer is een Poolse Herder van het "Nizinny" ras. Zomer is onderdeel van ons gezin. Zomer ondersteunt ons in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een angststoornis, autisme, PTSS etc. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat "Dier Ondersteunde Therapie" (DOT) een positieve bijdrage levert. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.