Over ons ...

Bastiaan

Mijn naam is Bastiaan Spies, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb een zoon  en een dochter. Ik ga te werk op een enthousiasmerende wijze, doel & resultaatgericht. Daar mijn overtuiging is dat een ieder zelf de kracht in zich heeft, stuur ik er naar om de ander zijn kracht te laten ontdekken en of weer terug te vinden.

Ik ben van nature een rustig persoon en kan goed luisteren. Oordeel loos observeren en communiceren, vind ik heel belangrijk. De relatie met de kinderen en jongeren voor mij is belangrijk en het lukt mij om met de meeste kinderen en jongeren een vertrouwensband op te bouwen. Vanuit deze band kan ik het kind en de jongere helpen om zijn eigen krachten te (her) ontdekken. Ik zie ieder kind en jongere als een uniek individu, met evenveel rechten als een ander. Ik beschouw de relatie als gelijkwaardig waarin de relatie zo is opgebouwd, dat we allebei van elkaar kunnen leren.


Carina

Mijn naam is Carina Spies de Munnik, ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.  Tijdens mijn vierjarige opleiding bij de “Nagy” academie ben ik opgeleid tot contextueel therapeut.

Graag leer ik de mens tegenover mij kennen. Ik ben benieuwd wat er achter bepaald gedrag ligt, of wat ervoor ligt om bepaald gedrag niet te laten zien. Door mijn eigen achtergrond ligt mijn kracht in non verbale communicatie. Daarnaast merk ik, door mijn jarenlange ervaring in de zorg en mijn houding hierin dat mensen zich snel op hun gemak voelen en door mijn eigen context, versterkt door mijn opleiding, ligt er een grote kracht in mijn meerzijdig gerichte houding en meerzijdige gerichte partijdigheid tijdens de gesprekken.


Bastiaan

Mijn naam is Melody Pippel, getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Na10 jaar voor de klas te hebben gestaan in het basisonderwijs, merkte ik dat ik mij vooral aangetrokken voelde tot de kinderen die extra hulp nodig hadden. Ik wilde graag de diepte in om hen te helpen weer lekkerder in hun vel te zitten, maar met een klas van 30 was dit niet haalbaar. Ik ben toen de opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut gaan doen.

Met mijn creatieve en enthousiaste karakter ga ik met zowel het kind als de ouders op zoek naar de krachten en kwaliteiten van het kind. Hiervandaan onderzoeken we hoe deze ingezet kunnen worden om gedrag of
denkpatronen te veranderen. Zelfvertrouwen in het eigen kunnen is hierbij mijn uitgangspunt. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken en met veel diverse materialen om zo goed mogelijk op het kind en zijn
omgeving aan te sluiten. Een goede vertrouwensband en een open communicatie is waar ik naar streef.


Carina

Dit is onze hond "Zomer", Zomer is een Poolse Herder van het "Nizinny" ras. Zomer is onderdeel van ons gezin. Zomer ondersteunt ons in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen met een angststoornis, autisme, PTSS etc. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat "Dier Ondersteunde Therapie" (DOT) een positieve bijdrage levert. In navolging van buitenlandse ontwikkelingen ontstaan er ook in de Nederlandse gezondheidszorg meer initiatieven om honden in te zetten voor therapeutische doeleinden.